Eerste Culemborgse Veteranencafé

culemborg • De Culemborgse veteranen hebben elkaar vrijdagmiddag jongstleden weer kunnen ontmoeten bij het eerste Veteranen café, dat de jonge Stichting Veteranen Culemborg heeft kunnen organiseren. 

Achttien veteranen, waarvan een aantal werden vergezeld door hun partner, kwamen bij elkaar in de Heeren Sociëteit naast het historische stadhuis op de Markt in Culemborg. "Het is een zeer geslaagde bijeenkomst geweest, waarbij iedereen zijn en haar verhaal heeft kunnen delen.", zeggen de initiatiefnemers. "Dit is een van de doelstellingen van de stichting, je gehoord weten. Daar hoort natuurlijk ook een biertje bij zeker op deze mooie zomerse dag."

Stichting Veteranen Culemborg heeft een aantal goed bezochte concerten door het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht en de Fanfare Bereden Wapens , top beroepsorkesten van Defensie, kunnen aanbieden aan de Culemborgse bevolking en de Culemborgse veteranen. Daarnaast zijn de veteranen aanwezig bij de dodenherdenking op 4 mei. Op Kerstavond brengen zij een groet met lichtjes bij de oorlogsgraven bij de Algemene begraafplaats in Culemborg. Door de zorg van veteranen van de stichting wordt ook een aantal individuele hulptrajecten van collega veteranen begeleid.

De Stichting Veteranen Culemborg is met dankbare steun van de gemeente Culemborg levensvatbaar gebleken en roept Culemborgse veteranen op zich bekend te maken bij de stichting zodat zij direct geïnformeerd kunnen worden over de activiteiten zoals de Sunset March in Nijmegen en een voorgenomen Battle tour in Roosendaal. Het e-mailadres van Veteranen Culemborg is veteranen.culemborg@gmail.com.