Van Haaften beëindigt hockeycarrière

culemborg • Ruim 20 jaar na zijn debuut stopt Matthijs van Haaften(37) bij het eerste van hockeyclub CMHC. “Toen ik op mijn 17e mijn debuut maakte, waren een aantal spelers uit de huidige selectie nog niet eens geboren", grapt de aanvaller regelmatig.

In de afgelopen 2 decennia heeft hij alles meegemaakt bij de club. “In het begin speelden we nog op gras, dan moest er in de ochtend nog een kalklijn getrokken worden. Ik heb de club zien groeien in ledenaantal en velden, al stroomt niet alle jeugd door naar de senioren, waardoor we een aantal seizoenen zonder heren 2 zaten.”  Afgelopen seizoen was Van Haaften goed voor 7 doelpunten. 

Vice-aanvoerder 

Daarnaast had hij met zijn senioriteit ook de rol van vice-aanvoerder. “Het hoogtepunt was ongetwijfeld het kampioenschap van dit seizoen. Maar tijdens mijn afscheidswedstrijd op 12 juni, is mijn zoontje de mini van de week. Dat wordt ook een heel mooi moment, heel even samen in Heren 1”, zo blikt hij alvast vooruit.


Pand Hypother verbouwd

culemborg • Het pand van De Hypother aan de Markt is na een grondige verbouwing weer open. De zaak wordt gerund door Ernst van Luijken. "We hebben een tijdje gezocht naar een nieuwe locatie voor onze Hypotheker vestiging, maar we kwamen telkens toch weer uit op onze huidige plek aan de Markt. Het is een prachtige plek, mooie zichtlocatie en centraal in Culemborg."