• De zwaargewichten van Muziekcorps Concordia zijn onmisbaar bij de UITMARKT.
• De zwaargewichten van Muziekcorps Concordia zijn onmisbaar bij de UITMARKT. Foto: aangeleverd

culemborg • Op 17 en 18 september wordt de Culemborgse UITMARKT 22 gehouden. De UITMARKT 22 zal een zo volledig mogelijk tableau de la troupe bieden van cultureel Culemborg.

Het lijkt al weer geschiedenis, maar de herinnering bij de organisatoren is nog levendig; een fantastische eerste Culemborgse UITMARKT 21 met honderden deelnemers en duizenden te verwachten gasten. Vier dagen van te voren maakte de regering bekend bij alle in- en uitgangen een verplichte qr-code controle in te stellen. Bijna niemand had die en officiële beveiligers gingen duizenden euro’s kosten. Een Uitmarkt moet het hebben van de informele ontmoetingen, het onbekommerd in- en uitlopen. De Uitmarkt Culemborg 21 werd dus een op het laatste moment afgelast. Positieve effecten waren er ook: het enthousiasme waarmee cultureel Culemborg in beweging kwam om zich te laten horen of zien. "Koren, dansgroepen, theater: ze willen allemaal wel optreden. We zijn nu een jaar later en het kan weer. De Roos van Culemborg, Kunst-Educatie-Culemborg en het Cultureel Overleg hebben er als organisatoren weer zin in."

Op 17 en 18 september zal de binnenstad op allerlei locaties bruisen van zang, beeldende kunst, dans en theater bij de UITMARKT 22. Honderden amateurs en tientallen beroeps hebben zich al gemeld. Zij presenteren wat Culemborg in de aanbieding heeft voor het seizoen 2022-2023. Koren, ensembles, dans- en theater gezelschappen, allen die op zoek zijn naar nieuwe aanwas en zich willen laten zien en horen zijn welkom op zaterdag 17 september.

Nog niet benaderd? Een origineel idee? Neem contact op met Rieks Hoogenkamp, hoogenkamp@ziggo.nl. Maar dan wel zo snel mogelijk want het wordt puzzelen om ieder een plek te geven. Gelukkig telt de binnenstad heel wat geschikte locaties.