• Het kampioensteam van CMHC Heren 1.
• Het kampioensteam van CMHC Heren 1. Foto: EMERGE Filmproducties.nl

CULEMBORG • Voor het eerst in 14 jaar is CMHC Heren 1 weer kampioen. Door de 1-5 zege uit bij Dieren zijn de Culemborgers niet meer in te halen. Twee wedstrijden voor het einde van het seizoen kon de champagne al ontkurkt worden.

Omdat de overwinning in de lijn der verwachting lag, was er een volledige supportersbus geregeld om het feest met zo veel mogelijk mensen te kunnen vieren. Met fakkels en muziek werd de wedstrijd sfeer naar een hoger niveau getild. Toch begon de wedstrijd met een deceptie, doordat Dieren een counter benutte en de 1-0 op het scorebord zette. Gelukkig werd dit in het tweede kwart rechtzet door Fernaud Schoor. Hij tekende voor de 1-1 en de 1-2. Daarna bleef het lang spannend, maar in het laatste kwart werden eindelijk de Culemborgse kansen benut en werd het kampioenschap een feit.

Na de wedstrijd werd er kort gefeest. Bij de thuiskomst werden de heren opgewacht door vrijwel alle seniorenteams van CMHC. “Dit is echt een uniek moment", glunderde aanvoerder Roland Martens. "We spelen al jaren mee om het kampioenschap en nu is het dan echt gelukt." Dit seizoen werd coach Laurens Kruijff aangesteld om van de talentvolle selectie een geoliede machine te maken. “Hij heeft het heel goed gedaan", aldus Martens. “We wisselen meerdere keren per wedstrijd van tactiek. Hierdoor krijgt een tegenstander nooit echt grip op ons spel en kunnen wij het grootste deel van de tijd het spel maken.” Dan voegt hij er nog lachend aan toe: “ Al waren er in het begin zeker ook momenten dat wij zelf ook het spoor even bijster waren.”

Op zondag 12 juni speelt Culemborg om 14:45 hun laatste thuiswedstrijd. Hierna volgt ook de officiële huldiging. Hoewel het kampioenschap voor CMHC binnen is, is het voor de tegenstander Druten nog wel een finale. Als zij weten te winnen, kunnen ze zich nog plaatsen voor de play-offs. Deze wedstrijd wordt nog een zinderend slot van een mooi seizoen, hoopt de aanvoerder.