Nieuwe JobMaatjes gezocht

CULEMBORG • Stichting JobHulp Culemborg zoekt nieuwe vrijwilligers. De JobMaatjes krijgen een speciaal training aangeboden. 

Stichting JobHulp Culemborg is al zeven jaar actief in het begeleiden van mensen die op zoek zijn naar (ander) werk. De organisatie biedt groepstraining (de JobGroep), maar ook individuele begeleiding door getrainde JobMaatjes. "Onze JobMaatjes zijn enthousiaste vrijwilligers, met hart voor hun medemens en ervaring in, of in ieder geval affiniteit met, het ondersteunen van mensen bij het zoeken naar werk. JobHulp Culemborg kan alleen maar bestaan dankzij de vele enthousiaste vrijwilligers die bij ons betrokken zijn." De stichting is bewezen succesvol; 65% van de deelnemers heeft werk gevonden, mede dankzij het volgen van de JobGroep en/of de individuele begeleiding door een JobMaatje.” 

JobMaatjes zijn een paar uurtjes per week actief. Het is een groot voordeel als toekomstige vrijwilligers affiniteit hebben met het verder helpen van mensen die op zoek zijn naar (ander/nieuw) werk. De trainingsdata voor nieuwe JobMaatjes zijn op zaterdag 18 juni en vrijdag 1 juli. De cursisten krijgen tools en technieken mee om toe te passen in gesprekken met werkzoekenden, bijvoorbeeld motiverende gesprekstechnieken. Na deze training (en het aanvragen van een VOG) zijn ze klaar om ‘gekoppeld’ te worden aan een werkzoekende en ondersteun je hem of haar in het zoeken naar werk. JobMaatjes helpen bijvoorbeeld met het aanscherpen van CV en motivatiebrief, ondersteuning bij netwerken, of onderzoeken waar iemands’ kwaliteiten en interesses liggen, en welke functies daarbij horen. Iedere vijf à zes weken is er een maatjesavond voor het uitwisselen van ervaringen, training en intervisie. Belangstellenden kunnen zich melden via jobhulp@gmail.com.. Meer informatie op

q www.jobhulp.nl