tiel/culemborg • Het Betuws Symfonie Orkest brengt samen met Zinder Wijkorkesten Tiel en Culemborgse SchoolOrkesten en meesterverteller Frank Groothof het verhaal van Peer Gynt.

Frank Groothof neemt jong en oud mee in de spannende sprookjeswereld van Peer Gynt. Hij wordt daarbij begeleid door muziek van de Noorse componist Edvard Grieg. De voorstellingen zijn op zaterdag 18 juni 14.30 uur in theater Agnietenhof en op zondag 19 juni vanaf 16:00 uur in de Barbarakerk in Culemborg. Peer Gynt is een vrijbuiter, die zich gevangen voelt in zijn dorp. Hij wil niets weten van werk of een vak leren. Hij wil avonturen beleven, dansen en vrolijk zijn! Op de bruiloft van zijn vriend Matz, ontmoet Peer een meisje, Solvejg, en vraagt haar ten dans. Maar zij mag van haar vader niet met Peer dansen en Peer zet het op een drinken. Stomdronken schaakt hij dan maar de bruid. Eenmaal in de bergen stuurt hij haar toch weer terug naar het dorp omdat hij Solvejg niet kan vergeten. In zijn dorp kan hij zich voorlopig niet meer vertonen, dus hij zwerft een tijdje in de bergen en maakt daar vele avonturen mee. Na vele omzwervingen tot in Afrika toe keert hij na vele jaren terug naar zijn dorp. .

Het voorprogramma wordt verzorgd door Zinder Wijkorkesten Tiel en Culemborgse Schoolorkesten

Toegangskaarten kosten 12,50 euro voor volwassenen en 7,50 euro voor jongeren tot 18 jaar. De kaarten zijn te bestellen via www.betuwssymfonieorkest.nl.