Oldtimershow in Culemborg

culemborg • Op zaterdag 28 mei zal vanaf 10.00 uur de Costerweg in Culemborg veranderen in een grote Oldtimershow. Zo’n 250 oldtimers en youngtimers worden daar overzichtelijk geëxposeerd en zijn te bezichtigen voor deelnemers én publiek. De Costerweg zal aangekleed worden met o.a. een gezellig terras, zodat het heerlijk vertoeven zal zijn. Toegang tot deze grote expositie is gratis voor de geïnteresseerde bezoekers. Omstreeks 12.00 uur vertrekken vertrekken de oldtimers voor een defilé over de markt van Culemborg, om vanaf daar te beginnen aan een prachtige route door de regio. De deelnemers ontvangen vanzelfsprekend het felbegeerde schildje.


Opa's en oma's gezocht

CULEMBORG • Buurtgezinnen in Culemborg is naarstig op zoek naar opa's en oma's die iets willen betekenen in het leven van kinderen in de buurt. Wie eens in de twee weken een paar uur beschikbaar is, kun al veel toevoegen aan het geluk van een kind. Buurtgezinnen in Culemborg is sinds drie maanden actief. Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, worden gezinnen die het zwaar hebben, gematcht met een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast. Dit voorkomt dat problemen verergeren en zorgt ervoor dat kinderen positief opgroeien in hun eigen gezin. Josette Jansen is coördinator in Culemborg. Haar mobiele nummer is: 06-38637763.


Lichaam gevonden in de Lek

CULEMBORG • Zondagmiddag heeft de politie forensisch onderzoek gedaan naar een aangetroffen lichaam in de Lek.


Vijf gewonden bij botsing op N320

ravenswaaij • Op de kruising van de N320 Provincialeweg met de Ravenswaaijsesteeg in Ravenswaaij botsten zondagmiddag rond drie uur een personenbusje met een personenauto. Vijf inzittenden raakten gewond. Er kwamen vier ambulances ter plaatse. Vlakbij landde ook de traumahelikopter, voor medische assistentie. De vijf slachtoffers werden naar het ziekenhuis gebracht, waarvan twee met spoed.