Open huis bij de hulpdiensten

CULEMBORG • De regionale hulpdiensten, ambulance, brandweer, gemeente, politie en reddingsbrigade en dierenambulance houden een open huis op zaterdag 14 mei 2022. Jong en oud zijn welkom tussen 10.00 - 16.00 uur op de Triosingel 34 in Culemborg.

Die dag zijn er verschillende informatiestands op de Triosingel. De dierenambulance is aanwezig met hun mensen, middelen en dieren. Medewerkers van de kinderboerderij zijn er met verschillende dieren. Bezoekers kunnen zelf proberen een koe te melken. In een container van de brandweer kun men ervaren wat de brandrisico’s zijn in een woning. En ze zien zien hoe een knipschaar werkt om auto’s open te knippen. 

Waterspuiten

Kinderen mogen spuiten met water. Of een foto laten maken op een politiemotor. De voertuigen van de reddingsbrigade kunnen ze van dichtbij bekijken. Of ze kunnen meevaren in de gracht of voor mensen die benieuwd zijn wat een ambulancemedewerker allemaal doet. Ze zijn aanwezig en leggen het graag uit. 


Simon Harmsma pakt zilver bij NK-dammen voor junioren

 CULEMBORG/WESTERHAAR • Simon Harmsma is bij het NK dammen voor junioren in Westerhaar als tweede geëindigd. Hij bleef ongeslagen en wist van de 9 partijen er 3 te winnen. 

Genoeg om ongedeeld tweede te worden achter de ongenaakbare Machiel Weistra die de titel voor de derde keer won.

Het was een zware week, op drie dagen werden er dubbele rondes gespeeld en dat betekent dat je toch zo’n 8 á 10 uur achter het bord zit en geconcentreerd moet blijven.

Tevreden

Simon is tevreden: “Ik heb goed en degelijk gespeeld en ben niet echt in gevaar gekomen. Wel ga ik kijken hoe ik tegen bepaalde spelers meer kansen kan creëren.”

Door dit resultaat heeft Simon zich geplaatst voor het EK jeugd (augustus) en het WK jeugd (november), allebei in Turkije.