culemborg • Professionele theatermakers, oudere en jonge spelers, de meesten met Culemborgse roots, strijken de komende weken neer in de Gelderlandfabriek met De Opstand, een tragikomische, muzikale theatervoorstelling over verandering. Te zien vanaf 6 mei.

Het verhaal: een nieuw gerucht veroorzaakt onrust binnen de muren van serviceflat De Gouden Pelikaan. Giftige stoffen, broze muren en een nieuw bestemmingsplan lijken de sloop van het pand onvermijdelijk te maken. Maar de bewoners geven zich niet gewonnen. Hoever ga je in de strijd tegen iets dat groter is dan jezelf?

Ouderenzorg

De Opstand is een poëtische, muzikale voorstelling over de angst voor verandering, zorgen en laten zorgen. En ook over niet klaar zijn voor een verzorger, kwijlvlekken en jeu de boules, over vallen en opstaan, ook als iemand je overeind moet helpen.

De productie komt tot stand binnen een samenwerking tussen professionele theatermakers, oudere en jonge spelers, dat alles onder de vleugels van Stichting Senioren Collectief Culemborg. 

Actuele thema's 

De voorstelling spreekt actuele thema’s in de ouderenzorg aan zoals discriminatie en zelfzorg. Naast de reguliere voorstellingen speelt De Opstand voor studenten en leerlingen van ROC Rivor en Lek & Linge.

Spelers zijn Janny Stolte, Mathilde van den Berg, Reijertje van Barneveld, Ko van Basten, Hennie Smidt, Marjo Smidt, Trees van Dam, Frans de Bruijn, Gertom de Beer, Henny Veerman, Jan den Hertog, Annette Sterk, Renée Zomerhuis, Dike Woerdenbach, Chagalle Pennink en Mussa Camara. Concept en regie is van Marijn van den Bogaard

Speeldata 

Speeldata: première 6 mei - 20.00 (uitverkocht), 7 mei -16.00 uur; 8 mei - 16.00 en 20.00 uur en 15 mei - 20.00 uur.

De locatie is Gelderlandfabriek-Noord (het gebouw het verst van het station).

Kaarten:

q www.degelderlandfabriek.nl