culemborg • Het Culemborgs Mannenkoor en de jonge zangers van The Neighbours presenteren zich op zondag 8 mei in een romantisch concert vol weemoed en verlangen.

Het romantisch concert vindt plaats in de Grote of Barbarakerk aan de Grote Kerkstraat 2-4 in Culemborg en begint om 16:00 uur.  

'Verweg Dichtbij'

De kunst van het herinneren is immers het thema van de manifestatie 'Verweg dichtbij'. En het motto van het concert van komende zondag, ‘Tijdloze Romantiek', past daar uitstekend bij. 

Wie schiet niet vol bij het denken aan een leven gevuld met verloren liefdes, romantische landschappen en bezongen dieren in de liedkunst van Franz Schubert? Het Mannenkoor, onder leiding van Bas Kuijlenburg, laat ze allemaal klinken: Der Lindenbaum, Die Nacht, Liebe, Die Nachtigall, Du bist Ruh, natuurlijk ook Die Forelle en andere pareltjes uit de Duitse romantische muziekliteratuur. 

Pianobegeleider 

Begeleider op de piano Jos Rodermans is hierbij onmisbaar. Een prachtige aanvulling zijn de twee intermezzo's van The Neighbours onder leiding van Tineke Blok. De hechte Culemborgse a capella formatie staat garant voor een andere, maar even boeiende aanpak van het thema. Maar dan heet het: Hide & seek, Make you feel my love of Run to you! Helemaal veelbelovend zijn de drie gezamenlijke nummers van de twee koren. Een spannende en met recht tijdloze romantische ontmoeting.

De toegang is vrij, maar de hoed gaat rond.