• Kinderen krijgen hulp bij het inzaaien.
• Kinderen krijgen hulp bij het inzaaien. Foto: aangeleverd

rivierenland • Rond Nationale Zaaidag (22 april) faciliteerde De Fruitmotor op verschillende plekken in de regio het inzaaien van wilde bloemenmengsels door inwoners.

Het was de zichtbare aftrap voor het project ‘Bloemrijken’. Samen met inwoners wordt gewerkt aan het realiseren van meer bloemrijke plekken voor wilde bijen en andere insecten. De Fruitmotor faciliteert het delen van kennis en ervaring en biedt andere hulp aan inwoners die zelf aan de slag gaan voor meer biodiversiteit in de regio. Zo is het ingezaaide bloemenmengsel gezamenlijk ingekocht, waarbij goed is gekeken naar welke soorten in de regio thuishoren. Het project ‘Bloemrijken’ is onderdeel van het driejarige programma Gonzend Rivierenland. De Fruitmotor, een sociale onderneming actief in het Rivierengebied, is hiermee op een missie om het leefgebied van wilde bijen en andere insecten en dieren te versterken en verbinden, zodat hun populaties in omvang toenemen en veerkrachtiger worden. 

'Unieke natuur'

Projectleider Adrieke van Herk: "In Nederland gaat het slecht met de biodiversiteit en daar willen we in onze eigen regio iets aan doen. In dit gebied vind je unieke natuur en biodiversiteit die je op weinig andere plekken in Nederland tegenkomt. Soortenrijkdom - en natuur in bredere zin - vormt de basis voor ons bestaan op aarde. Een groene regio is daarbij ook gezond en maakt mensen blij."

q www.gonzend.nl