Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Het Culemborgs Kamerkoor treedt op in Gelderlandfabriek

Algemeen

CULEMBORG • Culemborgs Kamerkoor: nieuwe dirigent, romantisch concert en inspirerende workshop.

Het Culemborg Kamerkoor (CKK) heeft sinds enkele maanden een nieuwe dirigent: Jan van den Berg. Het was niet gemakkelijk om te starten midden in de Coronatijd, toen repeteren vaak niet mogelijk was, of alleen met veel kunst- en vliegwerk. Toch is het koor onder de bezielende leiding van Jan begin dit seizoen begonnen aan een prachtig programma met romantisch repertoire, dat op 22 mei in Culemborg ten gehore wordt gebracht. 

Er staan stukken op het programma van bekende componisten als Edward Elgar en Gabriël Fauré, maar ook van de hedendaagse componist Daniel Elder die in een romantische stijl componeert. De dames van het koor zingen drie pareltjes voor vrouwenkoor van de Tsjechische componist Bedrich Smetana (componist van de Moldau!). Pianist Hein Franssen begeleidt het koor op de vleugel. Samen met violiste Tjitske Homma en haar leerling Debora Boonstoppel verzorgt hij ook enkele instrumentale intermezzi. Alles bij elkaar zal het concert in mei voor het publiek een prachtige muzikale verrassing worden! 

De nieuwe dirigent Jan van den Berg, die in ons eigen Culemborg woont, was voor het CKK geen onbekende: hij zong in 2008 mee met een koorproject en vervulde bij een project in 2011 een rol als gastdirigent. Na een loopbaan als leidinggevende in de kunsteducatie legt hij zich sinds twee jaar volledig toe op zijn grote passie koordirectie. Sinds 2019 volgt hij een studie koordirectie aan Utrechts Conservatorium. Zijn ervaring en opleiding zijn voor het CKK natuurlijk heel waardevol. Het CKK is ontzettend blij met het aantreden van Jan, die het koor met veel enthousiasme en professionaliteit leidt.

Voor mannen en vrouwen die van zingen houden: het koor organiseert binnenkort een workshop rond de koormuziek van Gabriel Fauré. Iedereen, van diepe bas tot hoge sopraan, is van harte welkom om een avond mee te zingen en de sfeer te komen proeven. 

Concert Culemborgs Kamerkoor: Zondag 22 mei 2022, 15:00 uur. Gelderlandfabriek. Programma met romantische muziek van o.a. Elgar, Fauré en Smetana. Voorverkoop kaarten via www.culemborgskamerkoor.nl

Workshop Culemborgs Kamerkoor: Donderdag 2 juni 20:00-22:15 uur. Voormalige Synagoge. Workshop rond de koormuziek van Gabriel Fauré. Aanmelden uiterlijk 25 mei via info@culemborgskamerkoor.nl