• Frederike de Winter.
• Frederike de Winter. Foto: aangeleverd

Een heerlijk potje trommelen in de Barbarakerk

Algemeen

CULEMBORG • Het zijn rare en soms zware tijden: twee jaren van pandemie en dan weer een oorlog in Europa. Wie raakt er niet van uit zijn gewone doen? Neerslachtigheid ligt op de loer en we gaan elkaar verbaal en soms letterlijk te lijf. Meningen lopen zeer uiteen. Gelukkig mag er weer meer en kunnen mensen weer oefenen verder op een goede manier met elkaar te gaan. En er zijn ook weer leuke dingen. 

In het project VERWEG DICHTBIJ, dat draait om onze herinneringen, geeft de Roos van Culemborg nu de gelegenheid om alles van je afte trommelen. Bodypercussionist Fredrike de Winter woont nog maar net in Culemborg maar opvallende plannen zijn er al: herinner je die wonderlijke tijden van de laatste jaren, laat het ‘er uit’ komen met je body als slagwerk en neem ook een emmer met twee pollepels of twee metalen dessertlepels meen. 

En voor de liefhebbers: een veegbezem is ook welkom! Bodypercussion is een combinatie van ritme en beweging waarbij je muziek maakt op het meest eenvoudige instrument dat je altijd bij de hand hebt, je lichaam. Denk aan klappen en stampen, maar ook borstkas, buik en heupen klinken goed. Swingende grooves en moves ontstaan vanzelf. Als er dan ook emmers met pollepels of metalen lepels in de buurt zijn wordt het helemaal feest. Alle frustraties en blijdschap, zwartgalligheid en vitaliteit komt naar buiten. Lekker swingen om met je herinneringen in het reine te komen maar ook om te genieten van energie en het plezier met elkaar. 

Fredrike de Winter heeft heel wat ervaring als bodypercussionist en verder maakt ze ook gewoon muziek. 

Zaterdag 30 april, 14.00 uur, Grote of Barbarakerk Culemborg, toegang vrij (zeker met emmer en lepels), de hoed gaat rond.