Infoavond delen elektrische auto’s

culemborg • Op dinsdag 26 april wordt in de bibliotheek in Culemborg een informatie-avond gehouden over het delen van elektrische auto's. Al een paar jaar delen 40 Culemborgers coöperatief negen elektrische auto's. 

Ze hebben allemaal een andere kleur en er is voor ieder wat wils: kleine kittige auto's en grotere die gemiddeld 315 km kunnen rijden met een volle accu. Vooral in het centrum zijn we op zoek naar meer autodelers. Mensen die niet iedere dag een auto nodig hebben. 

Op de Zandstraat is een Renault Zoe beschikbaar. Op het Voorburg een Renault Twingo. Bij het stadskantoor staat een Renault Zoe die wordt gedeeld met gemeente-ambtenaren; deze is te reserveren in de avonden en in de weekenden. Uit de presentatie blijkt hoe makkelijk het is om coöperatief elektrische auto's te delen met een app op je smartphone. 

Jaarabonnement 

Een jaarabonnement is verkrijgbaar vanaf 85 euro inclusief energie (!) per maand. Daarmee zijn leden mede-eigenaar van een elektrisch wagenpark. "Goed voor de portemonnee en het milieu." Speciaal voor de koning die de volgende dag jarig is, zal een passende kleur auto op het Weeshuisplein staan. 

De informatieavond vindt plaats bij Bibliotheek Rivierenland op zolder. Van 19.30 tot 21.30 uur. Inloop 19.15 uur.