Werkzaamheden aan het spoor

culemborg • Van donderdag 28 april tot woensdagochtend 4 mei (05.00 uur) werkt aannemer Swietelsky in opdracht van ProRail non-stop aan het spoor tussen Culemborg en Geldermalsen. De overweg bij de Oude Hoevenseweg (gemeente Westbetuwe) en de Melkbrug (gemeente Culemborg) zijn dan afgesloten voor alle verkeer. Er is een omleiding via de overweg bij de Zeedijk. 

Van 28 april tot 4 mei rijden er geen treinen tussen station Utrecht Centraal en station Geldermalsen. NS zet bussen in. Komende zomer werkt Swietelsky ook aan het spoor.


Wiek Johannamolen niet meer veilig 

culemborg • De molenaars van de Johannamolen in Culemborg hebben afgelopen donderdag te horen gekregen dat één wiek van de molen niet meer veilig genoeg is. Dit betekent dat de molen niet meer kan draaien totdat er nieuwe wieken zijn aangebracht. Dit zal al gauw twee jaar duren, zo is de verwachting. "Momenteel beraden wij ons op mogelijkheden om gedurende deze tijd toch meel te blijven produceren en zijn we in gesprek met de eigenaar van de molen stichting het Elisabeth weeshuis over de nu ontstane situatie", laten de vrijwillige molenaars weten via Facebook. "Lastig is, dat er momenteel bij veel molens de wieken afgekeurd worden en er dus veel nieuwe wieken gemaakt moeten worden."