Expositie in synagoge Buren

buren • Portretschilder Marike Cools en natuurkunstenaar Bart Ensing brengen hun kunst samen in de synagoge in Buren. Kunst met mensen én de natuur als onderwerp, binnen én buiten verbonden. Bart Ensing maakt kunst mét en ín de natuur. Sculpturen van in de natuur gevonden hout, organisch vormgegeven, en installaties buiten, vaak in bomen. Die laatste vertaalde hij naar kleine, poëtische installaties waarmee hij de natuur naar binnen haalt. Hij toont ze in de synagoge, samen met houtsculpturen die veelal de mens weergeven, abstract, krachtig en aaibaar. 

Marike Cools is beeldend kunstenaar/portretschilder. Bij het vervaardigen van haar schilderijen wordt ze vooral geïnspireerd door de kracht en het mysterie van de mens. Het innerlijke, de uitstraling, de achterliggende emotie probeert zij vanuit een momentopname over te brengen op de toeschouwer. De twee disciplines vullen elkaar in de Synagoge aan tot een mooi en gevoelig geheel. 

De expositie is open van donderdag 21 tot en met zondag 24 april, van13 tot 17 uur. Het publiek wordt ontvangen door de kunstenaars. De Synagoge bevindt zich aan de Kniphoek 14 in Buren.


Lentekriebels met Big Band Betuwe

buurmalsen • Big Band Betuwe verzorgt op zondagmiddag 24 april een concert in Ons Eigen Gebouw aan de Groenweg 23 in Buurmalsen. Aanvang 15:00 uur (zaal open vanaf 14:30 uur). "De nieuwe dirigent Emiel Bothanius heeft met z'n muzikanten een gloednieuw repertoire samengesteld, dat voelt als de warme lentezon", zegt de organisatie in een persbericht. Vanzelfsprekend staan er klassiekers op het repertoire, maar met een flink aantal gloednieuwe nummers gaat de bigband er als vanouds een feestje van maken. De toegang is gratis. Bezoekers kunnen een vrijwillige bijdrage doen voor Oekraïense vluchtelingen in Buurmalsen.