• Elisabeth met haar zoon en dochtertje.
• Elisabeth met haar zoon en dochtertje. Foto: aangeleverd

culemborg • Ellouisa Scholten uit Culemborg publiceerde in maart haar tweede kookboek: '100 heerlijke hapjes'. Met in totaal 60 hartige en 40 zoete recepten.

"Ideaal voor de ramadan en het suikerfeest, maar ook voor allerlei andere momenten", schrijft ze op haar website. "Een verjaardag, picknick, oud&nieuw of gewoon voor jezelf!"

In het dagelijks leven is Ellouisa jurist bij een gemeente, maar haar grootste hobby is bakken en op de tweede plaats staat koken. "Ik hou vooral van koekjes bakken, koken zonder pakjes en zakjes en ben dol op de Marokkaanse keuken."

Drie jaar geleden publiceerde Ellouisa haar eerste boek: '100 luxe koekjes van eigen deeg'. Met 100 uiteenlopende koekjesrecepten, van supersimpele koekjes tot ingewikkelde Marokkaanse koekjes, van no bake tot feestelijke koekjes.

Grote variatie

In haar nieuwe boek passeert een grote variatie aan hapjes de revue: sappige tandooriburgertjes, Marokkaanse panbroodjes, big mac rolls, feestelijke saladeglaasjes, mini KitKatcheesecakes, zoete-aardappelbites en zachte gehaktbroodjes. Er zijn recepten voor allerlei gelegenheden, zoals ramadan, verjaardagen of een high tea. 

Of voor gewoon thuis bij een kop soep of een vers kopje thee. "Want wie houdt er niet van hartige en zoete broodjes, hapjes met bladerdeeg of filodeeg, gefrituurde of juist gezondere snacks, koekjes, taartjes of cupcakes?"

Combineren

Ook leert Ellouisa de lezer hoe je zoet en hartig kunt combineren: "Ga op de snacktour of kies eens alleen gezonde hapjes. Of je nu graag uren in de keuken staat of juist snel klaar wilt zijn, vegetarisch eet of een allergie hebt, met de hapjes van Ellouisa zet je steeds weer iets bijzonders en lekkers op tafel."

Ellouisa geeft ook in haar nieuwe boek weer blijk van haar voorliefde voor de Marokkaanse keuken. Niet zo gek, want ze is getrouwd met een Marokkaan. Favoriet is de kleine gevulde botbat. "Deze kleine Marokkaanse griesmeelbroodjes maak ik echt zo vaak. Voor bij een Marokkaanse maaltijd of soep, maar ook om te vullen."

Het 160 pagina's tellende boek is uitgegeven door Fontaine Uitgevers en kost 24,99 euro. Meer informatie op de uitgebreide website van Ellouisa:

q https://www.ellouisacooking.nl/


1