• Leerlingen van KWC Culemborg op bezoek bij Kartal.
• Leerlingen van KWC Culemborg op bezoek bij Kartal. Foto:

culemborg • Om goed voorbereid te zijn op toekomstkeuzes van jongeren, hebben decanen van vmbo-locatie ORS Lek en Linge en vmbo-locatie KWC-Culemborg de handen ineen geslagen.

Samen met Hub Rivierenland en ROC Rivor organiseren de twee middelbare scholen van Culemborg twee inspirerende dagen waarbij ca. 200 leerlingen een bezoek afleggen bij 50 lokale bedrijven. 

De deelnemende bedrijven representeren diverse sectoren, zoals ICT, transport & logistiek, zorg, horeca, commercieel, bouw en financieel. 

Leden van Kring Culemborgse bedrijven en ondernemers van de binnenstad hebben hun medewerking verleend om de dagen tot een succes te maken. Studenten van ROC Rivor en Yverta boden diverse speeddates aan om te vertellen over bijpassende opleidingen.

Bezoek aan Kartal

Zeven leerlingen van KWC Culemborg gingen op bezoek bij Kartal, een plek in Culemborg waar je het kickboksen op alle niveaus kunt beoefenen. Cihan Gemici, de eigenaar van dit speciale sportcentrum, gaf hen een kijkje in de keuken. "Mensen die hier komen, hebben uiteenlopende redenen. De één wil zelfverzekerder worden, de ander wil afvallen. Ik zeg altijd; we zijn geen vechtersfabriek. Wel kunnen we ieder niveau begeleiden, het hangt af van je doelen of je echt in de ring wil komen voor een wedstrijd", vertelt hij enthousiast.