culemborg/beusichem • Na twee jaar stilstand (vanwege corona) staat op zondag 10 juli de 24e editie van de zwemklassieker Beusichem-Culemborg op het programma.

Veel grote open waterzwemmers, zoals Maarten van de Weijden, Edith van Dijk (liefst 6x) Sharon van Rouwendaal en Ferry Weertman hebben deze zwemwedstrijd gewonnen.

Organisatie 

De organisatie rekent dit jaar meer dan 450 deelnemers in alle disciplines. De beveiliging is weer in handen van de Reddingsbrigade Culemborg die er voor zorgen dat er 25 reddingsboten in het water liggen. Verder zijn er veertig officials om het hele wedstrijdgebeuren in de gaten te houden en als koers schip fungeert de sloepenboot van de Helling die de wedstrijd al roeiend voor blijft. 

Domani

Voor de sponsors, belangstellenden en andere hoge dames en heren vaart de VIP boot 'de Domani' van firma Waterfeesten mee tijdens de wedstrijd.

Het programma bestaat uit 2 gedeelten: de 6000 meter wedstrijd van Beusichem naar Culemborg voor een ieder die aangesloten is bij een zwemvereniging en in het bezit is van een startnummer van de KNZB. Ook triathlon leden met startnummer kunnen deelnemen. De start is om 12:00 uur vanaf de veerpont van Beusichem bij restaurant 't Veerhuys. De 2000 meter start vanaf de 'Afgraving' (Redichemse Waarden) en is gesplitst in twee groepen. de 2 kilometer wedstrijdzwemmers (junioren en senioren) en een prestatietocht van 2000 meter voor iedereen die ouders is dan 15 jaar. 

Prijsuitreiking

Op de Afgraving is vanaf 14.00 uur de start van de diverse disciplines. De prijsuitreiking is om ongeveer 16.15 uur nabij clubschip de Helling. Inschrijven kan via de website

q www.lektocht.nl