Soepje Désiré kan door dankzij KWC

CULEMBORG • Désiré Hak startte vorig jaar het initiatief Soepje Désiré. Op ruim veertig adressen bezorgt zij elke week samen met vrijwilligers soep voor eenzame mensen. 

Deze week kreeg Désiré het vervelende bericht dat de keuken in BonVie is afgekeurd. De kok mag er geen soep meer maken: het zou er niet meer veilig zijn. Daardoor dreigde het project voortijdig te moeten stoppen. 

Maar inmiddels is er een oplossing gevonden, mede door bemiddeling van stichting Present. Het Koningin Wilhelmina College (KWC) is bereid een helpende hand te bieden. De keuken van de school mag worden gebruikt voor het koken van de soep. “Daarmee is er een oplossing voor Désiré en hebben leerlingen een mooie stageplaats”, zegt Heleen van Florestein van stichting Present. 

Aandacht voor mensen

Désiré Hak onderstreepte vorig jaar in een interview met Het Kontakt het grote belang van het project. 

“Het gaat niet alleen om de soep, maar vooral ook om de aandacht die de mensen krijgen. Het zijn vaak mensen die voor de rest van de week weinig mensen zien. Behalve onze vrijwilligers komt er eigenlijk niemand meer aan de deur. Ze vinden het heerlijk om een gezellige praatje te hebben.”