• Na de opening van de padelbaan was er een spectaculaire demonstratiepartij van meerdere Nederlandse top 10-spelers.
• Na de opening van de padelbaan was er een spectaculaire demonstratiepartij van meerdere Nederlandse top 10-spelers. Foto: Serge Valkonet

Feestelijke en spectaculaire opening padelbanen vereniging Ter Weijde

Algemeen

CULEMBORG • Tennis- en padelvereniging Ter Weijde aan de Sportlaan in Culemborg heeft op 2 april officieel twee nieuwe padelbanen geopend. Er was grote belangstelling van zowel huidig als oud-leden, ereleden, genodigden en andere belangstellenden. Blazers van de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes zorgden voor de muzikale omlijsting.

De officiële opening werd afgetrapt met een aantal speeches om meerdere belangrijke betrokken personen te bedanken, zoals bijvoorbeeld Ton Wansing die leiding gaf aan de bouwcommissie en heeft gezorgd voor een goed verloop van de bouw, tijdige oplevering en binnen budget. Ook de goede ervaringen met de gemeente Culemborg tijdens het gehele project, van onderzoeksfase tot uiteindelijke bouw, mocht niet ongenoemd blijven. Duidelijk is dat de vereniging ontzettend blij is met de toevoeging van de padelbanen aan het aanbod en ook een fantastische aanwinst voor de gemeente Culemborg.

Officiële opening
De officiële opening van de padelbanen door voorzitter Rob Valkonet en burgemeester Gerdo van Grootheest gebeurde met het doorknippen van het lint. Aansluitend vond er een spectaculaire demonstratiepartij plaats van meerdere Nederlandse top 10 spelers. Padel is een echte kijksport. Dat bleek ook uit de demonstratiepartij waarbij ballen die buiten de kooi terecht kwamen weer van buitenaf naar binnen geslagen werden. Ook andere lange en tactische rally’s maakte de demonstratiepartij een waar spektakel om naar te kijken.

Ondanks het frisse weer was de belangstelling groot. Dit bleek ook uit het enthousiasme bij de clinics waarbij iedereen welkom was om padel zelf te spelen onder leiding van zeer ervaren padelspelers.

Speciale app
Er wordt door de vereniging uitgekeken naar het komende seizoen waarbij veel activiteiten worden georganiseerd waarbij iedereen de kans krijgt om de padelsport op een laagdrempelige manier te beoefenen. Er wordt binnen de vereniging gewerkt met een app om makkelijk in contact te komen met andere spelers, er worden toss-momenten (vrije inloop) georganiseerd, trainingen voor verschillende niveaus starten binnenkort en tevens is de competitie gestart. Je bent van harte welkom om de sport te komen beoefenen of bekijken. Er is ook een nieuw, sfeervol terras met uitzicht op de banen.

In 2022 geldt een speciaal actietarief: voor €75,- ben je padelonly-lid tot het einde van het jaar en kun je onbeperkt padel spelen. Ook voor het combi-lidmaatschap met tennis geldt een actietarief: voor € 180,- onbeperkt tennissen en padellen. Zie voor meer informatie: https://www.tvterweijde.nl/lidmaatschap