Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Controle op activiteiten bedrijventerrein Pavijen ‘heeft preventieve werking’

Algemeen

CULEMBORG • Op dinsdag 5 april heeft er een integrale controle plaatsgevonden op bedrijventerrein Pavijen. 

“Bedrijventerreinen zijn locaties die gevoelig zijn voor problematiek op het gebied van ondermijning”, schrijft de gemeente in een persbericht. “Door met onze partners regelmatig controles uit te voeren, houden we zicht op de activiteiten op de bedrijventerreinen.” 

Er vinden regelmatig controles plaats op bedrijventerrein Pavijen. Deze controles hebben elke keer een ander thema of onderwerp. Eerder hebben er controles plaatsgevonden op het gebied van leegstaande panden en illegale bewoning. Dit keer had de controle betrekking op de autobranche. “Door deze controles krijgen we een goed en volledig beeld van wat zich afspeelt op het bedrijventerrein”, schrijft de gemeente. 

Bij de controle op 5 april hebben de politie, brandweer en Omgevingsdienst bedrijven getoetst of aan alle eisen voldaan wordt. Hierbij is gekeken naar milieu, bouwen en brandveiligheid. “Er waren gelukkig ondernemers die hun zaken op orde hadden en waar geen overtredingen zijn geconstateerd. Tijdens de controles zijn echter ook zaken als overtredingen op basis van de Wet Milieubeheer en op het gebied van brandveiligheid aangetroffen. Ook zijn er twee luchtdrukwapens in beslag genomen.” 

Deze zaken zijn strafbaar. Momenteel wordt bekeken welke maatregelen richting de in overtreding zijnde ondernemers worden getroffen. 

Burgemeester Gerdo van Grootheest: “Het is goed om te zien dat ondernemers de controles die we samen met onze partners uitvoeren als positief ervaren. Er wordt waardevolle informatie opgehaald en de zichtbaarheid van deze controles zorgt voor een preventieve werking richting malafide ondernemers.”

Melden
De gemeente Culemborg werkt nauw samen met de politie in de strijd tegen ondermijning, criminaliteit en drugshandel. Heeft u vermoedens van ondermijning? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Of geef het anoniem door via Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.