• Dave Ensberg-Kleijkers, directeur-bestuurder van Jantje Beton.
• Dave Ensberg-Kleijkers, directeur-bestuurder van Jantje Beton. Foto: Jantje Beton

Dave Ensberg-Kleijkers aan de slag als formateur voor Culemborg

Algemeen

CULEMBORG • Dave Ensberg-Kleijkers gaat aan de slag als formateur in de gemeente Culemborg. 

Ensberg-Kleijkers is benaderd door de fractie van Culemborg van Nu, de winnaar van de gemeenteraadsverkiezing op woensdag 16 maart. Hij is inwoner van Culemborg en momenteel directeur-bestuur van de Stichting Nationaal Jeugdfonds Jantje Beton. Ook is hij betrokken bij diverse andere maatschappelijke organisaties. 

Het werk van verkenner Iris Meerts zit erop. In haar eindrapport concludeerde ze dat de meest logische combinatie bestaat uit een coalitie van Culemborg van Nu, GroenLinks, D66 aangevuld met één of twee kleinere partijen. Culemborg van Nu en GroenLinks hebben beide vijf zetels, D66 heeft er twee. Dat betekent een zeer kleine meerderheid van 12 zetels. 

De gesprekken tussen de drie partijen zijn gericht op het sluiten van een eerste concept-bestuursakkoord. Dit concept zal vervolgens worden gedeeld met andere fracties uit de gemeenteraad en met maatschappelijke partners in Culemborg. “Op deze manier kan iedereen op basis van het eerste concept meedenken en input geven voor het definitieve bestuursakkoord”, geven de partijen aan.