• Leerlingen op bezoek bij ORS Lek en Linge.
• Leerlingen op bezoek bij ORS Lek en Linge. Foto: aangeleverd

culemborg • Vijfentwintig leerlingen uit groep 8 van de Oranje Nassauschool bezochten donderdag de hotspot Smart Technology op ORS Lek en Linge in Culemborg.

Ze leerden van alles over 3D-design, snijplotten, virtual reality (VR), lasersnijder en het programmeren van drones. De lessen zijn een initiatief van Riverland Tech Explorers, die jongeren in de regio Rivierenland wil enthousiasmeren voor techniekonderwijs in. In Nederland is er een groot tekort aan technisch personeel en naar verwachting blijft dit de komende jaren zo. “Met deze Hotspots willen we jongeren laten ervaren wat er allemaal mogelijk is in de techniek,” zegt Caspar ten Berge, projectleider van Riverland Tech Explorers. “Leerlingen kunnen in de hotspots experimenteren, ontdekken en uitvinden wat techniek is, welke moderne technieken er zijn en hoe leuk techniek is. Daarvoor werken we samen met het bedrijfsleven, het onderwijs en de overheid. Kennisdeling tussen al deze partijen is belangrijk."

Riverland Tech Explorers is één van de regionale subsidieprojecten van de landelijke regeling Sterk Techniekonderwijs. Met dit project slaan onderwijs, het bedrijfsleven en gemeenten de handen ineen om een sterk aanbod van techniekonderwijs te genereren in Rivierenland, waar jongeren kunnen ontdekken, oriënteren, leren en werken in de techniek. Meer informatie via:

www.Riverlandtechexplorers.nl