• Leerlingen hielden vreedzame mars bij het stadhuis.
• Leerlingen hielden vreedzame mars bij het stadhuis. Foto: aangeleverd

culemborg • Leerlingen van de afdeling KWC-agora zijn donderdag 24 maart opgestaan voor vrijheid. Ze hielden een vreedzame mars van school naar het stadhuis op de Markt.

Onderweg kregen ze veel positieve reacties en eenmaal op de markt aangekomen kregen ze zelfs applaus. Twee jonge meiden die voorbij liepen bleken net gearriveerd te zijn uit Oekraïne. Zij waren enorm geraakt door de inzet van deze Culemborgse jongeren wat ze extra welkom deed voelen in onze gemeente.


Deil draait door

DEIL • Op zondag 3 april is er om 16.00 uur een talkshow in de Sint Michaëlskerk van Deil. Het gaat om Deil draait door (DDD), de maandelijkse talkshow in de kerk van Deil. Ditmaal zijn te gast: Wim Baijense, dirigent van Fanfarekorps De Volharding, en Peter van der Veer, die zich al heel lang bezighoudt met het ontwerpen van de ideale duurzame fiets.
Verder is er livemuziek en de Koetjong met een update over evenementen en activiteiten in de regio. Ook andere initiatieven en acties vinden plaats op het KWC voor de slachtsoffers van Oekraïne.

Oproep Zelensky

Aanleiding voor deze mars was de oproep donderdagochtend op twitter van president Zelensky aan de hele wereld om op te staan voor vrijheid. Deze oproep deed hij precies één maand na de inval van Rusland in Oekraïne. 

Tijdens de dagstart op school werd dit onderwerp besproken en dat leidde ertoe dat een groep KWC-leerlingen in actie wilde komen. Door de positieve reacties tijdens deze eerste mars, hebben meerdere leerlingen zich voorgenomen om de komende tijd wekelijks op de Markt te gaan staan om aandacht te vragen voor wereldwijde vrijheid. 

Wie volgt? 

Ze hopen dat meer jongeren en volwassenen zich zullen aansluiten, zodat we als Culemborg kunnen laten zien waar we voor staan. Wie sluit aan volgende week donderdag om 13:00 uur bij het stadhuis op de Markt?