Rondleiding in stadhuis Culemborg

culemborg • Op zaterdag 2 april is er een gratis rondleiding in het stadhuis van Culemborg. Twee enthousiaste gidsen van het Toeristische Informatie Punt Culemborg staan klaar om de gasten van alles te vertellen en laten zien over het monumentale pand aan de Oude Vismarkt 4. Aanmelden kan bij Marianne Bakker via e-mailadres marianne.bakker3@gmail.com.


Ongeval bij de Tunnelweg

culemborg • Vrijdag om 07.25 uur werd er een ongeval gemeld op de kruising van de Tunnelweg met de Otto van Reesweg. Door een voorrangsfout botsten twee personenauto's tegen elkaar, waarbij een man per ambulance is overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer is ter plaatse gekomen om de voertuigen veilig te stellen. Van een van de auto's kwamen alle airbags uit. Beide voertuigen liepen veel schade op en zijn afgesleept door de berger.


Tapasrestaurant in De Helling

CULEMBORG • Op woensdag 23 maart heeft vastgoedeigenaar Quan Real Estate Investors zijn handtekening gezet onder de erfpachtovereenkomst voor het restaurant in de jachthaven. 

Het pand zal verhuurd worden aan Tres Tapas, een luxe tapasrestaurant dat in meerdere plaatsen in Nederland te vinden is. Wethouder Monica Wichgers: “Ik ben blij dat Tres Tapas voor het restaurant in de haven van Culemborg heeft gekozen. Deze prachtige plek verdient het om weer een bruisende hotspot te worden.”

Kunstenaars

Het pand aan de Helling 7 is de afgelopen tijd in gebruik geweest door kunstenaars. Nu wordt de oorspronkelijke bestemming weer in ere hersteld. Het pand wordt grondig verbouwd en opgeknapt, Tres Tapas staat bekend om een luxe en gezellige uitstraling.

De overeenkomst is nog onder voorbehoud van onder andere het verkrijgen van een omgevingsvergunning voor de verbouwing. Het is nog niet bekend wanneer gestart wordt met de verbouwing. 

Culemborgers reageren in elk geval zeer enthousiast op het nieuws over de nieuwe bestemming van Helling 7.