• Woensdag was de eerste ontmoeting tussen de deelnemende teams van the Battle of the Boats.
• Woensdag was de eerste ontmoeting tussen de deelnemende teams van the Battle of the Boats. Foto: aangeleverd

culemborg • Dit project van Hub Rivierenland is een samenwerking tussen jongeren en bedrijven, inclusief een vaarwedstrijd met zelfgebouwde boten.

De belangstelling voor deze editie is overweldigend, maar liefst veertien teams popelen om mee te doen. Naast KWC Culemborg, O.R.S. Lek en Linge en ROC Rivor zijn dit jaar ook Lingecollege en De Lingeborgh van de partij. Ze worden gesteund door negen regionale bedrijven, waaronder Bouwmensen Rivierengebied dat vorig jaar het winnende team Titanic tot een succesvolle finish heeft geholpen.

Titanic

Amari zit in de tweede klas van Agora-onderwijs op KWC Culemborg en is lid van het winnende team Titanic, dat dit jaar onder de naam Titanic 2.0 verdergaat. Weliswaar in een wat gewijzigde samenstelling, maar vooral met veel zin in de komende tijd. “Vorig jaar was het heel interessant om mee te doen,” vertelt ze. 

“Ik heb leren zagen en schilderen. Het was een leuke tijd met elkaar en met de medewerkers van Bouwmensen. Ze hebben ons onwijs goed geholpen. Hun uitleg is helder en ze zijn ook nog eens heel aardig. De sfeer was altijd goed, heel blij dat we dit jaar ook met hen in één team zitten.” 

Ideeën

Tijdens de eerste plenaire aftrap, die plaatsvond in de aula van O.R.S. Lek en Linge, hebben de teams hun eerste ideeën uitgewerkt. Ze moesten bepalen welke aandrijving ze gaan kiezen voor de boot. Daarnaast konden ze alvast een strategie bedenken voor de categorie waarin ze willen uitblinken. Want the Battle gaat niet alleen over snelheid. De teams worden namelijk ook uitgedaagd in creativiteit en duurzaamheid. 

Constructie 

Waar team Titanic 2.0 dit jaar op inzet, wil Amari niet verklappen. “We hebben goed nagedacht over de constructie die we dit jaar gaan bouwen. Ik kan vertellen dat het een héél andere boot wordt,” zegt ze met een grote glimlach. Voor haar persoonlijk is the Battle ook een fijne aanvulling op haar dagen. “Ik kom uit een moeilijke periode en dit project betekent voor mij ook afleiding. Het geeft een positief gevoel.”

Komende periode

Bijna alle leerlingenteams zijn inmiddels aan een bedrijf gekoppeld, maar er is nog ruimte voor twee nieuwe bedrijven. In de komende periode gaan alle teams werken aan hun eerste ontwerp dat ze medio april presenteren. 

Geholpen

Hierbij worden ze geholpen door Van Dillen Bouwgroep, Van Mourik Bouw, De Vree en Sliepen B.V., De Coöperatie van Makers en Bouwmensen Rivierengebied, J.C. van Kessel en MetaGlas. Ook neemt Elk Welzijn dit jaar deel aan the Battle of the Boats. 

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op www.hubriviereland.nl en de sociale media kanalen van Hub Rivierenland.

q www.hubriviereland.nl