Blog verkiezingen

culemborg • Wie woensdag op de hoogte wil worden gehouden van de gemeenteraadsverkiezingen, kan op onze website een liveblog volgen. Redacteuren van Het Kontakt - Culemborgse Courant voorzien de lezers online van informatie en zorgen regelmatig voor een update. Volg op www.culemborgsecourant.nl hoe úw partij scoort.


Brand in woning

culemborg • De brandweer werd dinsdagochtend rond één uur gealarmeerd voor een woningbrand aan de Kapelhof in het centrum van Culemborg. Het betrof een brand in een voorraadkast. Toen de brandweer arriveerde was het onduidelijk of de bewoners buiten stonden, maar die geruststelling kwam al snel van de meldkamer. De brandweer ging het vuur te lijf met een hogedrukstraal en kon het vuur snel inperken. Stroom en gas werden afgesloten. Daarna brak de brandweer een deel van het plafond en de vloer open voor nacontrole. De schade was enorm, zodat de Stichting Salvage werd ingeschakeld. Deze stichting ondersteunt de bewoners in de nazorg na de brand. 


Stadsdichters bijeen

culemborg • Stadsdichters uit Culemborg komen op zondag 20 maart om 16.00 uur bij elkaar in de Oud-Katholieke Kerk aan de Varkensmarkt. 'De koning is dood, leve de koning!' Zo gaat het ook met de stadsdichters. Ria van Koppen zwaait af, na een drukke en succesvolle periode van twee jaar (2020-2021). Zij heeft zich met verve en in de vaste toegankelijke sonnetvorm geweerd. Martin Walton is haar gekozen opvolger voor 2022. Eerder enigszins gehinderd door corona, kan hij er nú voluit tegenaan gaan. De Roos van Culemborg nodigde beiden uit om te horen hoe het ging en wat ze verder van plan zijn. En natuurlijk laten ze gedichten horen. Maar er waren in het jubileumjaar 2019 nóg vier stadsdichters. Harmen Holwerda, Erik jansen, René van Loenen en Marco Houtschild laten van zich horen. Alle stadsdichters bij elkaar: een prachtige gelegenheid voor een goed gesprek over een brandende vraag. Wat is een stadsdichter eigenlijk: hofnar, stroopsmeerder, criticus, cultuurexcuustruus, modegril, profeet, chroniqueur? Cultuurwethouder Joost Reus praat mee en Water & Wijn zorgt voor de broodnodige muziek. Harm Peter Smilde leidt de bijeenkomst. De toegang is vrij.