April is Rode Kruis Bloesemmaand

west betuwe • Het bestuur van de stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht heeft een creatief alternatief bedacht omdat zij eerder dit jaar in een vroeg stadium moest besluiten om de Bloesemtocht op 23 april en de Bloesemrun op 22 april 2022 te annuleren.  

De stichting heeft de hele maand april uitgeroepen tot Rode Kruis Bloesemmaand. De Bloesemtocht kon in 2020 en 2021 vanwege corona niet doorgaan. En ook dit jaar, in 2022, heeft de organisatie het evenement in een vroeg stadium moeten afblazen door de gevolgen van de nog aanwezige pandemie.
Omdat zij het wandelen / hardlopen in de Betuwe omgeving in deze tijd van het jaar toch onder de aandacht willen brengen en mensen in de gelegenheid wil stellen om de sfeer van de Bloesemtocht te proeven, is er een alternatief: de hele maand april is omgedoopt tot de Nationale Rode Kruis Bloesemmaand.
En zijn er zes (aangepaste) routes variërend van 5 tot 40 kilometer, ter beschikking gesteld door het gebied waar anders jaarlijks het evenement georganiseerd wordt. Wandelaars kunnen vanaf 26 maart deze routes als ook de GPX coördinaten gratis downloaden op de website www.rodekruisbloesemtocht.nl/bloesemmaand. Routes zijn goed bereikbaar vanaf de NS stations in Geldermalsen en Beesd. Hier, en ook op andere locaties langs de routes, is deze gratis wandelkaart te verkrijgen. Uiteraard heeft de organisatie er ook voor gezorgd dat wandelaars die daar prijs op stellen, een unieke herinneringspin kunnen bestellen. De organisatie roept ervaren en onervaren wandelaars op om de unieke sfeer van de Betuwe te komen proeven.