Afbeelding
Foto: aangeleverd

Politiek is belangrijk

Terwijl ik dit schrijf woedt aan de grenzen van Europa een verschrikkelijke oorlog. President Poetin heeft zijn legers brutaal Oekraïne laten binnenvallen. Een democratisch land waar veel mankeert, maar waar mensen wel vrij zijn om te zeggen wat ze denken. De gemeenteraad van Culemborg heeft unaniem besloten om voor iedere Culemborger één euro te doneren voor hulp aan vluchtelingen als gevolg van de oorlog in Oekraïne. De PvdA roept de inwoners van onze stad op om ook een bijdrage te doen.

In Nederland zijn er op 16 Maart gemeenteraadsverkiezingen. Niet iedereen is overtuigd dat het belangrijk is om te stemmen. Veel mensen denken dat het toch niet uitmaakt. Politiek, da’s niets voor mij, hoor je vaak. Toch is de gemeente belangrijk. Het gaat over wat er gebeurt in uw straat, uw wijk en uw stad. Door te gaan stemmen kunt u meebepalen wat er in uw gemeente moet gebeuren.

Als PvdA willen we dat er de komende jaren hard wordt gebouwd voor onze eigen inwoners. Voor de jongeren die graag op zichzelf willen wonen. Voor de leraren en zorgmedewerkers en politieagenten die nu geen betaalbare woning kunnen vinden. En voor de ouderen die vastzitten in een te grote woning omdat ook voor hen een nieuw koopappartement onbetaalbaar is.

We willen graag dat onze inwoners meer te zeggen krijgen over hun buurt. U weet als beste waar aandacht aan besteed moet worden. Wij gaan voor veilige, groene wijken waar de bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Als gemeente wil Culemborg de komende jaren werken aan een energie neutrale gemeente. Wij steunen dit, maar vinden wel dat iedereen hieraan mee moet kunnen doen. Voor mensen die daar niet het geld voor op tafel kunnen leggen willen wij daarom een subsidie waarmee zij hun huis kunnen isoleren, of zonnepanelen of een warmtepomp kunnen aanschaffen.

Wil u ook een socialer Culemborg? Steun ons dan op 14, 15 of 16 maart!

Yassin Dagdag,

Lijsttrekker PvdA Culemborg