Afbeelding
Foto: aangeleverd

JCI Lek en Linge in actie voor Oekraïners

Algemeen

CULEMBORG • De inwoners van Oekraïne hebben op dit moment te maken met een noodsituatie. Velen zijn op de vlucht geslagen of leven in angst voor wat komen gaat. 

Marith Vos, voorzitter van JCI Lek en Linge legt uit: “Iedereen is zeer geraakt door de situatie in Oekraïne. Als JCI Lek en Linge helpen we graag waar dat kan.”

Waarom meedoen?

JCI (Junior Chamber International) is een wereldwijde organisatie. Uit contacten met JCI besturen in onder meer Oekraïne en Slowakije, blijkt aan welke producten de meeste behoefte is. Op dit moment zijn dat persoonlijke hygiëne producten, medische hulpgoederen en lang houdbare etenswaren. De gevraagde producten staan vermeld op deze lijst https://lnkd.in/efYr8NfA Iedere vier uur wordt deze lijst geactualiseerd.

Samen met onder andere JCI Polen, JCI Slowakije en JCI Roemenië is er een logistiek netwerk opgezet. Het transport voor de goederen vanuit Nederland naar Slowakije is geregeld. JCI Slowakije zorgt er, zodra dit kan, voor dat de spullen naar Oekraïne gebracht worden.

Door mee te doen, leveren deelnemers een concrete bijdrage aan een logistiek goed georganiseerde actie.

Hoe meedoen?

Iedere bijdrage is welkom. Wanneer goederen van de lijst verzameld zijn, doet men het volgende:
1. Pak goederen (indien mogelijk) in een stapelbare doos in (bananendozen of verhuisdozen zijn uitermate geschikt hiervoor). Dit maakt het transport en de distributie naar de Oekraïne sneller, goedkoper en eenvoudiger;

2. Pak de goederen zodanig in dat deze gedurende het transport veilig zijn. De goederen moeten een lange weg afleggen en niet overal zijn goede opslagfaciliteiten beschikbaar;

3. Pak goederen zoveel mogelijk per categorie in per doos. 

4. Plak een label op iedere box die aangeeft wat er in de box zit. De labels hebben we toegevoegd aan deze instructie en kunnen eenvoudig uitgeprint worden op stickerpapier (formaat 105mm*148mm). Zo kunnen de goederen snel gesorteerd en beschikbaar gesteld worden. 

Wanneer wordt er ingezameld?

Thijs Magielse, lid van JCI Lek en Linge, heeft zijn loods aan de Busterweg 20, 4153 RJ Beesd beschikbaar gesteld als inzamellocatie voor deze regio. Zaterdag 5 maart en zaterdag 12 maart kunnen hier tussen 9.00 en 17.00 uur spullen worden afgeleverd.

Meer informatie? JCI Kamers in het hele land werken samen aan deze inzameling. Voor meer informatie over de landelijke actie zie https://jci.nl/oekraine