Afbeelding
Foto: aangeleverd

Bewoners van Beatrix en Kulenburg verrast door initiatief live muziek in de zorg

Algemeen

CULEMBORG • Dankzij de bijdrage van Stichting Elisabeth Weeshuis hebben de bewoners van twee locaties van Zorgcentra De Betuwe in Culemborg kunnen genieten van een bezoek van Muziek aan Bed. 

Twee professionele cellisten brachten magische klanken naar diverse huiskamers en waar nodig ook naar kamers met individuele bedden voor diegenen die fysiek niet in staat zijn om uit hun kamer te komen. Een bijzondere dag die nog lang naklinkt en zeker voor herhaling vatbaar is.

Muziek aan Bed is een landelijke stichting met een missie: impact vergroten van live muziek in de zorg. Een team van veertien professionele cellisten verspreid door Nederland brengt door live muziek afleiding, troost en positieve energie naar zo’n 40 ziekenhuizen en instellingen. In Culemborg vormen Mariette Laport en Mette Seidel het duo dat in diverse kamers zorgt voor verrassende interacties. Want, een optreden van Muziek aan Bed reikt veel verder dan muziek. 

Het is een persoonlijke ontmoeting waarbij iedereen in de ruimte gezien en gehoord wordt. De cellisten leggen verbinding met de bewoners door vragen te stellen, door te luisteren naar hun verhalen en natuurlijk door muziek te maken. 

Herkenning en activering
Klanken die zorgen voor herkenning en activering. Een aantal aanwezigen zingt mee of wordt opeens juist rustig. Een meneer valt even in slaap. “Dat is een goed teken,” vertelt de zorgmedewerker, “want hij is de hele dag al zo onrustig.” Een mevrouw vertelt dat ze vroeger in een koor heeft gezeten, ze krijgt van Mariette een compliment omdat ze nog steeds zo zuiver kan zingen. De grootste fan is een 96-jarige mevrouw. Ze is zo enthousiast over de komst van Muziek aan Bed dat ze meeloopt met de cellisten ook naar de individuele kamers. Ze wil geen moment missen. “Ik vind jullie zo leuk! Jullie kunnen wel vaker komen!” roept ze. Ze zwaait nog uitbundig als het tijd is om afscheid te nemen. | Meer informatie: www.muziekaanbed.nl