Afbeelding
Culemborg kiest 2022

Culemborgse verkiezingsdebatten op woensdag 9 en maandag 14 maart

Algemeen

CULEMBORG • Op woensdag 9 maart en maandag 14 maart organiseert de gemeente Culemborg twee verkiezingsdebatten. 

In aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen 2022 gaan lijsttrekkers en kandidaat-raadsleden met elkaar in debat. Over onderwerpen die veel Culemborgers bezig houden. Tijdens de debatten staan verschillende thema’s centraal. In het eerste debat is dat ‘Verkeer en vervoer’ en ‘Duurzaamheid’. Het tweede debat staat volledig in het teken van ‘Wonen’.

Plaats, tijd en opzet
De tien politieke partijen die in Culemborg meedoen aan de verkiezingen, zijn uitgenodigd voor beide debatten om hun standpunten over de thema’s te laten horen. Op woensdag 9 maart vindt het debat plaats in De Fransche School. Op maandag 14 maart in De Gelderlandfabriek. Beide debatten beginnen om 20.00 uur. De inloop start om 19.15 uur. Tegen de klok van 22.00 uur sluit gespreksleider Guus Valk (chef politiek bij NRC) beide avonden af. SRC verzorgt op 9 maart een live uitzending. En een registratie hiervan komt daarna op hun kanalen. 

Thema’s
De gemeenteraad beslist over heel veel plannen voor onze stad. “Met jouw stem bepaal je welke kant Culemborg op gaat”, schrijft de gemeente in de aankondiging. “Wat kan Culemborg het beste doen om betaalbaar wonen voor starters mogelijk te maken? Welke vervoersmiddelen hebben straks in Culemborg de voorkeur? En hoe kan onze stad het beste omgaan met de gevolgen van klimaatverandering?”

Deze vragen komen tijdens de debatten in de drie thema’s aan de orde. Kiezers kunnen de vragen die zij tijdens de debatten graag willen stellen vooraf meegeven aan de gespreksleider. Zo goed mogelijk stelt hij tijdens de debatten de ingezonden vragen van inwoners centraal. Vragen kunnen tot uiterlijk maandag 7 maart worden doorgegeven.

Meld je aan
Bij elke debatavond is publiek welkom. Toegang is gratis. Het aantal plaatsen is beperkt. Aanmelden en vragen doorgeven kan via de website www.culemborg.nl/debat.