Afbeelding
Foto: Aangeleverd

The Battle of the Boats gaat weer van start

Algemeen

CULEMBORG • Hub Rivierenland geeft weer de startsein aan the Battle of the Boats, een samenwerking tussen jongeren en bedrijven inclusief een vaarwedstrijd met zelfgebouwde boten. 

Na de succesvolle editie van vorig jaar staan de bedrijven en scholieren weer te popelen om aan de slag te kunnen. De projectleiding ligt deze keer in handen van Caspar ten Berge, docent techniek van ORS Lek en Linge. Hij motiveert jongeren en zeker ook de deelnemers van vorig jaar om mee te doen. Ruben Westra en Casper Wammes twijfelen geen moment. 

Vorig jaar maakten ze onderdeel uit van het team Overdrijvers in samenwerking met Van Mourik Bouw (toen Rasing Bouw), het bedrijf dat ook dit jaar meedoet. Of Ruben en Casper weer met deze onderneming gaan samenwerken is nog de vraag. Op 7 maart sluit de inschrijfperiode en daarna worden de koppelingen gemaakt tussen bedrijven en leerlingen.

“Vorig jaar vond ik het bouwen in de loods geweldig,” vertelt Ruben. “Het ontwerpen van de boot lag me wat minder, maar toen we bij het bouwbedrijf echt aan de slag konden was ik heel enthousiast.” Casper voegt eraan toe: “De eerste ervaring is achter de rug, en die kunnen we goed gebruiken voor het vervolg. We leggen de lat lekker hoog dit jaar!” 

De jonge mannen willen graag de TOP 3 bereiken tijdens de vaarwedstrijd die gepland staat op 17 juni aanstaande. Daarvoor hebben ze een plan: “We gaan de boot lichter en sneller maken. We hopen natuurlijk weer met Van Mourik Bouw te kunnen werken, maar een ervaring bij een ander bedrijf is ook welkom.” 

De match tussen de deelnemers wordt gemaakt door Caspar ter Berge die the Battle van vorig jaar nog scherp in zijn herinnering heeft. “Wat een geweldige dag was het aan de Meent in Beusichem, toen alle teams bij elkaar kwamen! De spanning of iedere boot blijft drijven, het enthousiasme van alle deelnemers en supporters. Zelf was ik toen coach van een van de teams en nu mag ik het geheel begeleiden. In heb er veel zin in!”

The Battle of the Boats is een wedstrijd tussen scholierenteams van ORS Lek en Linge, KWC Culemborg, Lingecollege en ROC Rivor. Samen met bedrijven uit de regio gaan zij zelf een boot ontwerpen én bouwen. Deelnemende bedrijven zijn tot nu toe Van Dillen Bouwgroep, Van Mourik Bouw, De Vree en Sliepen B.V., De Coöperatie van Makers en Bouwmensen Rivierengebied B.V. Inschrijven voor deelname kan via www.hubrivierenland.nl.