Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Laagdrempelig zingen bij Havenkoor Deining

Algemeen

CULEMBORG • Havenkoor Deining is een koor voor iedereen die van zingen houdt. Het is een shantykoor, gericht op liedjes die met water te maken te hebben. 

Het koor zingt Nederlands en Engels. De meeste artiesten hebben liedjes waar water in voorkomt. Dus de repertoire keuze is groot. Bijvoorbeeld Engels repertoire van John Denver, Carpenters, BZN en Boney M tot aan een uitgebreid Nederlands repertoire zoals o.a. de havenzangers, Guus Meeuwis, Jan Smit en Vader Abraham. 

Nu alles weer een beetje mogelijk is, beginnen ook de koren weer aan hun ledenwerving. Zo ook Havenkoor Deining, waar eerst een wachtlijst was, is er nu weer ruimte voor nieuwe zangers en zangeressen. Sopranen, alten, tenoren en bassen iedereen die kan zingen is welkom.

Alles is laagdrempelig, de liedjes liggen goed in het gehoor, noten lezen is geen pré, teksten worden aangeleverd en de dirigent, die meestal de liedjes zelf arrangeert, studeert rustig de liedjes meerstemmig in. Wat voor de meeste koren een luxe is, beschikt Havenkoor Deining over een complete band, bestaande uit twee accordeons, slaggitaar, basgitaar en drum. 

Deze band is iedere repetitieavond aanwezig, dit maakt iedere repetitie weer tot een feest. De repetitieavond is op maandag van 19.30 uur tot 21.30 uur, met halverwege een kwartier pauze. Na afloop is er gelegenheid voor een nazit tot 23.00 uur. 

Het koor treedt o.a. op in verzorgingstehuizen in de regio, deze optredens zijn bijna altijd op de repetitieavond. Wordt er mee gedaan aan een shanty festival, gaat dit in overleg. Kom vrijblijvend kijken of een avond meezingen bij het leukste koor van Culemborg. Locatie het clubschip van Watersportvereniging “De Helling”. 

Het motto is: Zingen maakt je blij, Havenkoor Deining zoekt leden, dus kom erbij. Voor meer info Facebook : Havenkoor Deining of bel Greet Hoolmans tel. 0610174056.