• Voorleeskampioen René Stolwijk.
• Voorleeskampioen René Stolwijk. Foto: aangeleverd

Renée Stolwijk voorleeskampioen regio Culemborg

Algemeen

CULEMBORG • René Stolwijk van de RK Josefschool uit Culemborg is woensdag 16 februari voorleeskampioen van de regio geworden. 

De 11-jarige Renée las in deze kwartfinale een fragment voor uit het boek De kinderen van Bolderburen van Astrid Lindgren. De in totaal 9 kwartfinalisten werden ieder kampioen van hun basisschool en streden in het Weeshuis voor de titel van regiokampioen.

Halve finale
Met haar winst heeft Renée zich geplaatst voor de halve finale, op woensdagmiddag 23 februari in de Bibliotheek Geldermalsen. De voorleeswedstrijd begint ieder jaar op de basisscholen en vindt plaats vóór 1 december. In de periode januari tot half maart vindt op een locatie in de buurt de eerste vervolgronde plaats. Bibliotheek Rivierenland organiseert elk jaar zes regionale kwartfinales, waarin de schoolkampioenen van Rivierenland strijden voor een plek in de provinciale finale.

De Nationale Voorleeswedstrijd 
De Nationale Voorleeswedstrijd is een leesbevorderingscampagne van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken. De betrokken organisaties willen met de wedstrijd een breed publiek laten zien dat (voor)lezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is. Meer informatie via onze website: www.denationalevoorleeswedstrijd.nl

De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlandse Boekenbon BV.