geldermalsen/regio • Sinds twee maanden haalt Avri het groente-, fruit- en tuinafval (gft) één keer per vier weken in laats van eenmaal in de twee weken.

Avri moest haar dienstverlening aanpassen, omdat er veel uitval van personeel. Dit kwam door coronabesmettingen en quarantaines, gecombineerd met uitval door reguliere ziekte. 

In deze situatie is volgens de Avri nog geen verandering gekomen. Avri ziet zich hierdoor genoodzaakt om de maatregel met enkele weken, in ieder geval tot eind februari, te verlengen. 'De nieuwe regelgeving van de Rijksoverheid, waarbij medewerkers in een essentieel beroep niet in quarantaine hoeven na nauw coronacontact, zal mogelijk in de toekomst aanpassing van de dienstverlening voorkomen', aldus de Avri. "Voor nu voorkomt de nieuwe maatregel de aanpassing in de gft-inzameling nog niet. Avri werkt aan de uitwerking van de nieuwe regeling voor haar organisatie."

'Lastig'

Door de aanpassing in het ophalen van gft houdt de Avri naar verluidt voldoende mensen over voor de inzameling van de overige grondstoffen en afvalsoorten. 'Avri realiseert zich dat het soms lastig is voor inwoners als het gft-afval minder vaak wordt opgehaald. Er wordt alles aan gedaan om de dienstverlening, zo snel als dat kan, weer te herstellen.'