Kamermuziek in Het Stroomhuis

neerijnen • Het duo Angelique Heemsbergen en Nicole van Jaarsveld verzorgen zondag 20 februari een concert in Het Stroomhuis in Neerijnen, als onderdeel van de serie 'Rivierenland Klassiek in het Stroomhuis'. Beide dames spelen op piano en klarinet. Angelique en Nicole vormen ruim 10 jaar een duo. Hun 10-jarig jubileum bekroonden zij met het uitbrengen van een cd met werken van Johannes Brahms, Francis Poulenc en Gerald Finzi. In deze muziek én in de samenwerking tussen Angélique en Nicole staan muzikaal samenspel en een gelijkwaardige rol voor piano en klarinet centraal. Ze waren te horen in de kleine zaal van het concertgebouw en TivoliVredenburg, als ook live tijdens de programma’s Opium en Viertakt podium op Radio4. 

Hun voorliefde voor kamermuziek leidde tot oprichting van de Stichting KamerMuziek Utrecht. Een stichting die werken programmeert met piano en klarinet in de basis uitgebreid met blazers en strijkers. Het concert begint om 15:00 uur. De kosten bedragen 15 euro, inclusief een drankje in de pauze bedragen de kosten 20 euro. 


Concertserie De Fransche School

culemborg • Het was een verheugend feit dat het concert Salon Zauberflöte op 20 februari na publicatie binnen een paar dagen was uitverkocht. Maar helaas viste een grote groep belangstellenden achter het net. En dat had, ondanks het besluit om die middag twee concerten te organiseren, te maken met de beperkte zaalbezetting. Inmiddels is gebleken dat de maatregelen na de persconferentie van 16 februari zullen versoepelen. 

Dat betekent dat er weer meer publiek in de zaal mag plaatsnemen. De twee concerten om 14.00 uur en om 16.30 uur blijven gehandhaafd, maar bij positief bericht zal het weer mogelijk zijn om vanaf woensdag 16 februari voor de concerten te reserveren via de site van de Fransche School.