• Tim de Kroon voorop tijdens de fietstocht van GroenLinks.
• Tim de Kroon voorop tijdens de fietstocht van GroenLinks. Foto: aangeleverd

culemborg • Er was vrijdag veel belangstelling voor de door GroenLinks georganiseerde fietstocht.

De deelnemers fietsten vanaf de Prijsseweg via het centrum naar de Weidsteeg en eindigde bij de beoogde fietsbrug over de Lek.. Alle aanwezigen hebben op deze manier aandacht gevraagd voor het prettig en veilig kunnen fietsen door Culemborg. Duidelijk is dat het fietsen in Culemborg leeft en er steun is voor verdere verbeteringen.
GroenLinks heeft tijdens de Fietsactie vragen beantwoordt en de speerpunten gedeeld voor de gemeenteraadsverkiezingen. Zoals een centrale fietsroute tussen west en oost Culemborg via de autovrije Vianense poort. En verder een fiets- en voetgangerstunnel bij het station als onderdeel van woningbouw in het stationsgebied. De beruchte ovonde gaat als het aan GroenLinks ligt op de schop om gemotoriseerd en langzaam verkeer te scheiden en daardoor ook een betere doorstroming te bereiken. "In de binnenstad kan bevoorrading van ondernemers volgens GroenLinks prettiger door elektrische wagentjes vanaf bedrijventerrein Pavijen op vaste tijden te laten komen. Hierdoor ontstaat er ruimte voor groen, en om elkaar te ontmoeten op een bankje of terras. Prioriteit is ook het wandelpad langs de Prijsseweg doortrekken."
De fietstocht werd afgesloten bij de Lekbrug waar GroenLinks een fietsbrug voor elkaar wil krijgen. Samen met andere gemeenten, provincies en de landelijke overheid. Dit zou fijn zijn voor alle reizigers die gebruik maken van deze route.