De start van Mantelzorgtrefpunt

culemborg • In februari start ElkWelzijn met het mantelzorgtrefpunt. Een maandelijkse bijeenkomst voor mantelzorgers die in het teken staat van ontmoeting, ervaringen en tips uitwisselen. De bijeenkomsten kunnen ook los van elkaar bezocht worden. Het mantelzorgtrefpunt vindt elke maand op een wisselende dag plaats. In de eerste bijeenkomst op dinsdag 22 februari gaan maximaal vijf mantelzorgers in gesprek met elkaar. Het thema is "Hoe gaat het nu met mij?”. Hoe zorg ik voor mezelf? Wat doe ik om mijn eigen leven vorm te geven? Caroline van der Meulen, coördinator van het mantelzorgsteunpunt, is gespreksleider. Dinsdag 22 februari van 13.30 uur tot 15.30 uur. ElkWelzijn, Meerlaan 22 Culemborg. Aanmelden: Caroline van der Meulen via cvandermeulen@elkwelzijn.nl of 06 - 83 52 51 12.


Vlag uit voor Xandra Velzeboer

culemborg • Bij het Koning Willem Alexander College ging maandagmorgen de vlag uit voor Xandra Velzeboer. Ze veroverde zondag goud op het onderdeel 3000 meter relay shorttrack tijdens de Olympische Winterspelen in Peking. Velzeboer legde de basis voor het succes met enkele onverschrokken demarrages. Op het KWC zijn ze supertrots op Xandra. 

Vanaf de brugklas is zij zes jaar lang gefaciliteerd om haar topsportprogramma en haar vwo-opleiding goed te combineren. "We hebben allemaal genoten van haar geweldige prestatie en zijn supertrots op deze topper", schrijft KWC-woordvoerster Willy van Vuren. 


Pas op de plaats voor windpark

culemborg • Energiebedrijf Eneco en de Culemborgse energiecoöperatie Vrijstad Windwinning hebben de vergunningaanvraag voor het politiek omstreden windpark langs de N320 ingetrokken. Vorig jaar werd al duidelijk dat een meerderheid van de gemeenteraad de windmolens te hoog vindt. "In de moties die zijn aangenomen sinds de vergunning was aangevraagd lag het voor de hand deze aanvraag in te trekken”, schrijven beide partijen. 

Ze wachten nu af met welke nieuwe kaders de gemeente of de gemeenteraad komt en maken dus een pas op de plaats.