Afbeelding
Foto: Arjan van der Beek

Passend vrijwilligerswerk?

culemborg • Belangstellenden die op zoek zijn aar leuk en passend vrijwilligerswerk en daar begeleiding bij willen, kunnen zich opgeven voor de training Stap in Vrijwilligerswerk.

Leerhuis Culemborg en Stichting JobHulp Culemborg verzorgen al vijf jaar het Stap in Vrijwilligerswerk Programma, waarin ook het Vrijwilligers Informatie Punt van Elk Welzijn een belangrijke rol speelt. Doel van dit programma is mensen te begeleiden in het vinden van vrijwilligerswerk wat bij hun past, waar ze blij van worden.

Vragen die je kunt hebben zijn: Wat kan ik eigenlijk? Wat past er bij mij, bij mijn kwaliteiten of bij mijn achtergrond? Wat kan ik verwachten bij het doen van vrijwilligerswerk? Deze en andere vragen komen aan bod tijdens de 10 bijeenkomsten van de Stap in Vrijwilligerswerk training. Kern van de training is om op een interactieve manier, met veel oefenen en delen met andere deelnemers, mensen voor te bereiden op het doen van vrijwilligerswerk. Daarna worden de deelnemers gekoppeld aan een maatje, die een tijdje meeloopt tot iemand vrijwilligerswerk heeft gevonden waar hij of zij echt blij van wordt. Start vrijdag 11 maart, 10.00-11.30 uur in de Salamander (10 bijeenkomsten op vrijdagen, vrijdag 11 maart tot en met vrijdag 10 juni). Aanmelden kan bij Leerhuis Culemborg, of meld je aan bij Jolanda (Leerhuis): 0641611821 of Shelly (JobHulp): 0641941431.En we zijn ook nog op zoek naar nieuwe maatjes die het leuk vinden om de deelnemers een stap verder te helpen. Interesse, meld je aan bij Shelly (JobHulp): shellyluijer@gmail.com / 0641941431.