Eva Rovers
Eva Rovers Foto: Niels Vlug

Betrokken burgers

culemborg • In maart staan de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur en mogen we als burgers weer met zijn allen naar de stembus. Maar is stemmen wel het enige wat als burger kunnen bijdragen aan onze lokale, of zelfs landelijke democratie? Die vraag beantwoordt Eva Rovers tijdens de BiebTalk van februari. Eva schrijft de laatste jaren vooral over manieren waarop gewone mensen grote maatschappelijke veranderingen kunnen maken. Zij ziet hiervoor een belangrijke rol weggelegd voor burgerberaden en richtte daarom mede Bureau Burgerberaad op. Ze schreef hier ook over in haar boek ‘Practivisme’. Hierin bindt ze de strijd aan met de verlammende machteloosheid die iedereen kent. Deze online lezing wordt georganiseerd door Bibliotheek Rivierenland en is op donderdag 17 februari om 20.00 uur. Kosten: €7,50 (€5,- voor leden). Meer info: www.bibliotheekrivierenland.nl/biebtalks


Alzheimer Café

culemborg • Ingrid Keestra geeft op donderdagavond 17 februari een positieve workshop over mantelzorgen bij dementie tijdens het Alzheimer Café Culemborg. In de workshop vertelt Ingrid over haar ervaringen als mantelzorger van haar moeder die bijna 15 jaar Alzheimer had. Ze neemt de deelnemers mee langs grote en kleine thema’s waar je mee te maken krijgt als mantelzorger van iemand met Alzheimer. Ingrid benadert dit soms zware onderwerp vanuit nieuwe invalshoeken en maakt het zo bespreekbaar. Het wordt een interactieve avond met voorbeelden, vragen en korte filmpjes en met ruimte voor deelnemers om te reageren. Het Bolderhuis, Prijsseweg 1 Culemborg. Inloop vanaf 19.00 uur en aanvang workshop is om 19.30 uur. De toegang is gratis en alleen op vertoon van uw QR code. Aanmelden kan via e-mail m.muis@alzheimervrijwilligers.nl of bel naar 06-34470367.


Van donker naar licht in De Pluk

geldermalsen • De kunstenaars van WaardArt hebben weer een expositie ingericht op de bovenverdieping en in de vitrine van De Pluk in Geldermalsen. Het thema is ‘licht en donker'. 22 kunstenaars laten één of meer werken zien in verschillende technieken, zoals acrylverf, houtskool, fotografie, raku, aquarel, pen en inkt, geborduurd et cetera. Ze zijn te zien tot 20 april 2022.