Bewoners Jan van Riebeeckstraat bespreken hoe ze samen een lagere energierekening kunnen krijgen.
Bewoners Jan van Riebeeckstraat bespreken hoe ze samen een lagere energierekening kunnen krijgen. Foto: Lonneke Crusio

Stappenplan op maat voor energiebesparing in woning

Algemeen

CULEMBORG • Een stappenplan op maat voor energiebesparing in je woning, waarbij je zoveel mogelijk samen optrekt met medebewoners van de straat, voor extra voordeel. Dat is wat project Minder op de meter woningeigenaren in Culemborg biedt. 

Coöperatie Vrijstad Energie voert dit project uit, in opdracht van de Gemeente Culemborg. Deelname is gratis en vrijblijvend: deelnemers bepalen zelf welke maatregelen ze gaan uitvoeren.

Energiecoach en warmtescans

Al 60 woningen doen mee aan dit project van Vrijstad Energie, waarbij ze hulp krijgen van een energiecoach. Bij 15 woningen is ook een warmtescan uitgevoerd, waardoor de bewoners goed inzicht kregen waar de energie weglekt uit huis. De eerste 40 deelnemers hebben het stappenplan al ontvangen en denken nu na over de uitvoering van maatregelen. Op 16 februari maken ze tijdens een deelnemersbijeenkomst in de Gelderlandfabriek kennis met leveranciers.

Meld je straat aan

Projectleiders Judith van Loon en Andrea Zierleyn: “We werken per straat, want samen optrekken met de buren is leuker én het kan voordeel opleveren als je gezamenlijk maatregelen neemt of subsidie aanvraagt. We zoeken nog nieuwe straten, met minimaal 8 deelnemers met hetzelfde type huis, liefst gebouwd vóór 1990. Wij ontzorgen jou, op weg naar een lagere energierekening en een comfortabel huis.” Mail naar minderopdemeter@vrijstadenergie.nl