culemborg • Bewonersorganisatie Tegenwind Culemborg wil 'het laatste stukje buitengebied van Culemborg' niet opofferen aan windturbines.

"We zijn tegen de vele negatieve effecten van de zes gigantische turbines op mensen en natuur. Dit gaat niet alleen de omwonenden aan, maar alle inwoners van Culemborg en omgeving. De slagschaduw en het geluid zal tot in de wijk Parijsch zichtbaar en hoorbaar zijn, duizenden trekvogels die in het gebied foerageren worden in mootjes gehakt door de enorme wieken, andere dieren zoals reeën, ganzen, hazen en vogels zullen het gebied verlaten, het bijzondere landschap wordt volledig vernield."
Tegenwind Culemborg is van mening dat 't Lage Veld veel te klein is om 6 windturbines te plaatsen. "Het landelijke en open karakter wordt onherstelbare en onomkeerbare schade toegebracht door een hoge molenrij in het landelijke gebied. Er komt enorm veel beton en bestrating rond de turbines, maar ook toevoerwegen, hek- en bouwwerken. Het gebied rond de turbines is dan ook niet meer aantrekkelijk en toegankelijk voor de vele wandelaars en fietsers die er nu komen, zoals bijvoorbeeld de Holderweg."
Volgens Tegenwind Culemborg zijn de wettelijke kaders voor geluids- en afstandsnormen volkomen achterhaald door de praktijk van steeds grotere en krachtigere windturbines.