culemborg • VVD-lijsttrekker Han Braam gaat tijdens de gemeenteraadsverkiezing op 16 maart op voor zijn derde raadsperiode.

Over vier jaar is dan genoeg geweest, vertelde hij onlangs tijdens een podcast-aflevering van Culemborg Kiest. "Dan is het tijd voor een nieuwe generatie." De VVD heeft een verrassend grote ploeg kandidaten. "We doen het verrassend goed. Het ledenaantal van onze partij is verdubbeld."
De VVD koos vier jaar geleden voor de oppositie, nadat de partij weigerde om te tekenen voor het raadsakkoord. "Er werden spelletjes gespeeld. En de poppetjes waren belangrijker dan de inhoud. Daar was Culemborg niet bij gebaat. Samenwerken is prima, maar dan wel op basis van gelijkwaardigheid." Braam zal zich bij eventuele onderhandelingen in een nieuwe raadsperiode inzetten voor een coalitie-akkoord. Het moet volgens de VVD-leider zeker geen dichtgetimmerd akkoord zijn. "En ook geen akkoord voor vier jaar. Dat is niet meer van deze tijd. Laten we over twee jaar nog eens kijken wat er dan nodig is."

Belastbaarheid

De VVD wil voor de komende periode heel goed kijken naar de belastbaarheid van de ambtelijke organisatie. "Geen abstracte zaken oppakken, maar orde op zaken stellen en terug naar de basis."
Het volledige interview is te beluisteren op

www.culemborgkiest.nl