ElkWelzijn wil contact hebben en houden

culemborg • Een van de thema's van ElkWelzijn is "Leren en ontwikkelen”. Dat geldt voor individuen, maar ook voor een organisatie. Daarom wil ElkWelzijn contact hebben en houden met mensen, goed luisteren naar wat zij vinden van het werk van deze organisatie en wat zij nodig hebben van ElkWelzijn.
De mensen die bij ElkWelzijn werken, willen mensen in Culemborg echt verder brengen. In het dagelijks leven naast mensen staan, verbinden, in beweging brengen, meedenken, op gang helpen, ondersteunen, aanjagen en weer loslaten waar iemand het zelf kan.
Ze vragen in de praktijk hoe mensen het contact ervaren. Maar ze willen een laagje dieper, en daarom zijn ze in 2021 gestart met onderzoek door middel van vragenlijsten. Ze bevragen de vrijwilligers, mensen die individuele ondersteuning ontvangen, jongeren, samenwerkingspartners en mensen die betrokken zijn bij een activiteit.
Onlangs hebben ze een maand lang intensief vragenlijsten afgenomen. 83% van de jongeren geeft het jongerenwerk een 8 of hoger. Het meest positief zijn de jongeren over de jongerenwerker. Bijna 90% van hen is het eens of zeer eens met de stellingen: ‘De jongerenwerker denkt met mij mee', ‘de jongerenwerker ondersteunt mij' en ‘ik kan met vragen, wensen en problemen bij de jongerenwerker terecht'.
Sommige dingen kunnen beter. Zo weten nog niet alle jongeren waarvoor ze bij het jongerenwerk terecht kunnen. Ook feedback? Laat een review achter op www.elkwelzijn.nl, mail naar info@elkwelzijn.nl of bel 0345-51 52 27.