ISDE subsidie sinds 1 januari hoger

culemborg • Wil je aan de slag met het energiezuinig maken van jouw woning? Daar zit al een paar jaar subsidie op: de ISDE (investeringssubsidie duurzame energiebesparing voor woningeigenaren). En goed nieuws: sinds 1 januari 2022 is deze subsidie verhoogd. Je kunt hiervoor een aanvraag indienen vanaf 24 januari 2022.

Het verhoogde bedrag dat je krijgt voor een geïnstalleerde warmtepomp per 2022 is afhankelijk van het energielabel en het thermisch vermogen van de warmtepomp. Sinds 4 januari staan de nieuwe apparatenlijsten -met de nieuwe verhoogde bedragen- op de website van RVO. Woningeigenaren hebben recht op het hogere subsidiebedrag als de warmtepomp na 31 december 2021 is geïnstalleerd. Voor warmtepompen die vóór 1 januari 2022 zijn geïnstalleerd gelden de (lagere) bedragen van 2021.
Ook de subsidiebedragen voor isolatiemaatregelen zijn flink verhoogd. Het hogere subsidiebedrag bij de ISDE geldt voor isolatiemaatregelen die na 31 december 2021 worden uitgevoerd. De bedragen vind je op www.rvo.nl

Grootste veranderingen

Dit zijn de grootste veranderingen in de ISDE subsidieregeling:

· Je kunt in 2022 tot zo'n 30 procent subsidie krijgen op aanschaf van een warmtepomp (dit was 20%).

· De eisen aan het totale oppervlak van isolatie zijn verlaagd. Dus je kunt voor een kleiner aantal vierkante meters - dan in 2021- al subsidie krijgen. 

· Je kunt de oppervlakte van de twee maatregelen vloer- en bodemisolatie niet meer bij elkaar optellen voor het minimale aantal vierkante meters om in aanmerking te komen voor de subsidie. 

Energiecoach

Meer weten over het energiezuiniger maken van je woning? Vraag een bezoek van een energiecoach van Vrijstad Energie aan via https://www.vrijstadenergie.nl/energie-besparen/. Kosten: 20 euro.