• Deposit, Parel-winnaar 2019.
• Deposit, Parel-winnaar 2019. Foto: Jasper Geelen

regio • Twee jaar was het stil, maar nu is de leukste popcompetitie van Midden-Nederland terug. Op 25 maart 2022 is in de Gelderlandfabriek in Culemborg de kick-off van de 31ste Parel van de Betuwe.

Regionale bands kunnen zich uiterlijk 14 februari 2022 aanmelden voor deelname.

Beginnende bands, acts en singer/songwriters uit de Betuwe opgelet! De Parel van de Betuwe zoekt jullie. Welk muziekgenre je speelt maakt niets uit. Rock, metal, punk, indie, folk, soul, reggae, blues, hiphop you name it, aarzel niet en meld je aan. De Parel van de Betuwe is niet alleen een bandwedstrijd, maar ook de ultieme gelegenheid om met professionele geluidsapparatuur op een podium te spelen, voor echt publiek.

'Leren'

"Daarnaast is het dé manier om te leren", zegt de organisatie. "Van elkaar en van de jury, bestaande uit professionals uit de muziekwereld die je van, positieve, feedback voorzien."

De Parelwinnaar en de nummers twee en drie worden passend beloond. Daarnaast is er de publieksprijs. Ook de ‘Gouden Koffer’ ligt weer te wachten op een winnaar. 

Alle deelnemende bands krijgen namelijk de opdracht een cover te spelen van een beroemde artiest. De Parel-organisatie wijst de winnaar van de Gouden Koffer aan.

Gelderlandfabriek

De Gelderlandfabriek in Culemborg is voortaan het hoofdkwartier van de Stichting Parel van de Betuwe. Niet alleen een fraaie popzaal, ook gunstig gelegen pal naast het station en met vlakbij gratis parkeergelegenheid. Hier vindt 25 maart 2022 de kick-off plaats. 

Op 8 april is het vervolg. Wat daarna gebeurt hangt af van het aantal inschrijvingen en wordt kort na 14 februari bekend gemaakt.

Aanmelden kan via de volgende website:

www.parelvandebetuwe.nl.