erichem • Dinsdag is dominee Frans Scheffer op 92-jarige leeftijd overleden. De dominee overleed in zijn slaap.

In 1958 kwam hij vanuit Coevorden naar Erichem en is daar altijd gebleven. Hij was weduwnaar en had drie zonen en een dochter. Zijn dochter is overleden, zijn zoon Jitse heeft hem als dominee opgevolgd. Hij heeft Beesd verruild voor Sleen, een dorp in de gemeente waar zijn vader werd geboren. De zonen Evert en Piet zijn Buren trouw gebleven.
Scheffer verknocht aan het Rivierengebied, hoewel hij de predikant van Erichem en Asch was, hebben veel omliggende plaatsen met hem te maken gehad. Zo was hij waarnemer in Buren, Zoelen en Zoelmond en was een zeer geliefd predikant.
Scheffer was trots op zijn dorp en zijn Sint Joriskerk. De kerk was toe aan een grondige restauratie, waar veel geld voor nodig was. De jaarlijkse Schapenmarkt werd georganiseerd, waar hij medeoprichter van was. Daar is de touwtrekkersvereniging uit ontstaan. Was betrokken bij de Asschepoestermarkt in Asch. Oprichter van de bejaardensoos in Erichem. Voor de jeugd organiseerde hij vakantie weken onder de naam Betuwse Jeugd Kampen, speelde mee in openluchtspelen van Buren, werd stadsomroeper van de Stad Buren en was lid van het stadsomroepersgilde. Op de nieuwjaarsrecepties van de gemeente Buren was hij jarenlang de smaakmaker als Willem van Buren, met zijn visie op het afgesloten jaar. "Vier uw vierdagen”, was zijn motto. Dat deed hij dan ook en is een boodschap die hij ons heeft meegegeven. Scheffer was wars van hokjesgeesten. Voor hem was ieder mens gelijk, die boodschap probeerde hij uit te dragen. Hij was een groot mens onder de mensen.