Van Doorn partner Weijs werkend leren

geldermalsen • Vanaf het schooljaar 2021/2022 is Van Doorn trotse partner van Weijs werkend leren. Weijs werkend leren is een driejarige erkende MBO-3 opleiding die studenten opleidt tot vakspecialist in de aanleg en onderhoud van de buitenruimte. “Van Doorn is regelmatig op zoek naar goed geschoolde medewerkers, maar net als in veel andere sectoren is hier een tekort aan.” vertelt Leonie van Ommeren (HR-manager). “Daarom hebben wij ons aangesloten bij Weijs werkend leren. Het biedt ons de kans om zelf studenten op te leiden. Tijdens de opleiding gaan de studenten één dag per week naar school, de overige vier dagen werken ze mee aan onze projecten. Een win-winsituatie dus.” De opleiding Weijs werkend leren is een samenwerking tussen de bedrijven J. van Esch B.V. uit Cromvoirt, Aannemersbedrijf Van Wijlen B.V. uit Sprang-Capelle, Van Berkel Aannemers Leimuiden B.V. en Van Doorn uit Geldermalsen. Weijs werkend leren is een erkende MBO-3 opleiding die staat voor minder leren vanuit de schoolbanken, buiten leren in de praktijk en leren van echte professionals. In drie jaar tijd worden studenten opgeleid tot vakspecialist in de infra, sport en/of groen. Meer weten? Ben je geïnteresseerd in de opleiding Weijs werkend leren of wil je meer informatie? Kijk dan op www.vandoornbuitenruimte.nl/leren-en-werken of www.weijswerkendleren.nl.


Omgaan met beperkingen

regio • In 2022 geven MEE Gelderse Poort en Pro Persona Preventie verschillende trainingen in het herkennen van en omgaan met mensen met (psychische) beperkingen. Tijdens de trainingen krijgen deelnemers tips in het contact met mensen meteen psychische of een andere beperking. De gratis trainingen zijn toegankelijk voor iedereen die woont of werkt in de regio Gelderland-Zuid. De trainingen zijn gericht op het vergroten van begrip en het bieden van handelingsperspectief in de omgang met mensen met psychische problemen of een beperking. Zoals bijvoorbeeld: wat doe ik als mijn buurvrouw somber en angstig is en niet meer de deur uit durft? Of hoe breng ik iemand in veiligheid? In de training krijgen mensen handvatten zodat zij weten wat ze kunnen doen en hoe ze iemand aan kunnen spreken. Ook leren zij meer over de verschillende beperkingen. Op de website staat meer informatie en een overzicht van alle trainingen. Aanmelden via leertraject@meegeldersepoort.nl


Ruzie ex-partners escaleert

leerdam • In de nacht van woensdag 14 december op donderdag 15 december is een ruzie tussen twee ex-partners geëscaleerd. Waar de politie een melding kreeg van een aanrijding met materiele schade, bleek het ter plaatse te gaan om een mishandeling. Toen de politie ter plaatse kwam trof het een auto aan met een volledig kapotte achterruit. Twee ex-partners hadden ruzie gekregen en in de de situatie die volgde werd één van de twee door de achterruit geduwd. De politie heeft ter plaatse een verdachte aangehouden.